Pályán kívül

Túl van az életveszélyen az MTK fiatal bokszolója

szigethalom verekedés (szigethalom, verekedés, tömegverekedés, rendőrség, sávoly gergő, )
szigethalom verekedés (szigethalom, verekedés, tömegverekedés, rendőrség, sávoly gergő, )

Két sportolót sebesítettek meg életveszélyesen egy szigethalmi sörözőben szilveszterkor. Az egyikük: Sávoly Gergő jobban van.

A Hír24 is beszámolt arról a tömegverekedésről, amely Szigethalmon történt szilveszter éjszaka. Több embert megkéseltek, ketten életveszélyes állapotban kerültek kórházba. Egy 17 éves fiút őrizetbe vettek, emberölés kísérlete miatt indult eljárás ellene. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt mondta: a nyomozók az új év első napján még nem ismerték a részleteket, mert az érintettek kihallgatása, elszámoltatása, illetve a körülmények tisztázása tartott.

Mára valamelyest tisztult a kép, a szurkálások kapcsán még egy embert keresnek a rendőrök.

Az MTK Ökölvívó Szakosztályának Facebook-oldala aztán szerdán arról számolt be, hogy a klub egyik tehetséges bokszolója, Sávoly Gergő az egyik áldozat, jelenleg is súlyos állapotban fekszik a kórházban, de már túl van az életveszélyen. A másik súlyosan megsebzett fiú is sportoló, róla nincsenek jó hírek.

A bejegyzést szó szerint idézzük:

„Ökölvívóink közül páran Szilveszter estéjén az egyik tehetséges versenyzőnk Zsigmond József szüleinek vendéglátó helyének emeleti részén ünnepelték az Új Esztendő érkezését. Az alsó szintet egy másik társaság vette ki, zártkörű rendezvény céljából.

Hajnalban Sávoly Gergő és két másik társa lementek az alsó részben található wc-re. Az alsó szinten szórakozó ittas társaság beléjük kötött. Ők, mint sportemberek nem akartak verekedést, félre akartak állni, amikor többen több késszúrással megsebesítették őket olyan formában, hogy Sávoly Gergő nyaki artériája megsérült, és millimétereken múlt csak, hogy a szívburka nem sérült a több késszúrás következtében.

Egy birkózót szintén összeszurkáltak a támadók, aminek következtében életveszélyes ma is az állapota és kevés esély van a felgyógyulására sajnos. A rendőrség nagy erőkkel szállt ki a helyszínre és az elkövetőket információink szerint el is kapták. Sávoly Gergő már túl van az életveszélyen, a zseniális orvosi teamnek köszönhetően és reméljük, hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Az MTK Ökölvívó Szakosztályának elnöksége minden segítséget igyekszik megadni a felépüléshez versenyzőnknek és együtt érzünk a családjukkal is a bajban. A rendőrségi vizsgálat is azt erősítette meg eddig, hogy a sportolók nem tettek semmi elítélhetőt. Annak örülünk a bajban, hogy legalább Zsigmond Józsi nem sérült meg. Értetlenül, megdöbbenéssel és mély felháborodással állunk a történtek előtt. Reméljük Gergő rendbe jön és sikeresen tudja folytatni versenyzői karrierjét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik