Pályán kívül

Márciusban leállt a szíve, most tévéshow-ban táncolt

fabrice muamba (fabrice muamba)
fabrice muamba (fabrice muamba)

A Bolton Wanderers játékosa, Fabrice Muamba kilenc hónapja szívrohamot kapott és összesett a pályán. Azóta nagyon sok mindenen ment keresztül.

Nagyon szomorú nap volt március 17-e a Bolton, a Tottenham, valamint a labdarúgást kedvelők számára, ugyanis a két csapat FA-kupa találkozóján, 1-1-es állásnál a pályán összesett a boltoni Fabrice Muamba.

A játékost azonnal kórházba szállították, és egy hónap múlva engedték ki onnan. Később kiderült, megállt a szíve, és a klinikai halál állapotába került, onnan sikerült visszahozni.

Augusztusban döntötte el orvosai tanácsára, hogy nem futballozik tovább. Az élete ettől függetlenül cseppet sem unalmas. Karácsonykor a BBC egyik tévéshow-jában szerepelt.

“Nagyon elfoglalt vagyok, sok minden történik körülöttem, majd meglátjuk, mi lesz ennek a vége. Nagyon élveztem a táncot a Strictly Come Dancing Christmas Special epizódjában. Megpróbálom hasznosítani azt ami velem történt, és erőt meríteni ebből. Fel kell állni, és tovább kell lépni, élvezni az életet. Azzal, hogy abbahagytam a futballt, az élet nem állt meg” – mondta Fabrice Muamba.

A királynő beszéde mellett karácsonykor ez a műsor volt a legnézettebb az Egyesült Királyságban.

Videó – Muamba produkciója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik