Pályán kívül

Verekedett, de nem büntetik a sportolót

bene barnabás (bene barnabás)
bene barnabás (bene barnabás)

Az első fokon kiszabott három év próbára bocsátás helyett megrovásban részesítette a Pécsi Ítélőtábla a középtávfutó Bene Barnabást.

Bene Barnabás tavaly augusztusban egy pécsi vendéglátóhelyen szórakozott, amikor egy ittas férfi inzultálta, mert látni vélte, hogy a sportoló kikezdett barátnőjével. Mindketten az utcára mentek, ahol összeverekedtek, ennek során a futóval kötekedő férfi életveszélyesen megsérült.

A verekedésről értesülve a sérült férfi barátja is kiment az utcára, és megütötte Benét, majd az őt védeni próbáló, időközben a helyszínre érkező edzőjét. A sportoló és trénere ezután elfutott a helyszínről.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a törvényszék a többszörös magyar bajnok futót garázdaságban és testi sértésben mondta ki bűnösnek, felmentette ugyanakkor az életveszélyt okozó testi sértés vádja alól. A bíróság nem találta ugyanis bizonyítottnak, hogy az őt inzultáló férfinál a bántalmazástól alakult ki légmell, sokkal inkább azt valószínűsítette, hogy az életveszélyes állapot a verekedés közben ugyan, de egy földre esés miatt következett be.

A bíróság a Bene Barnabással összetűzésbe került két férfit garázdaságért marasztalta el, és két-két év próbára bocsátotta.

Most ezt az ítéletet módosították másodfokon, így maradt a megrovás, míg a másik két vádlott 1-1 év próbára bocsátást kapott. Ezek nem büntetések, hanem intézkedések a jogi kategória szerint.

Bene Barnabás U23-as Európa-bajnoki bronzérmes 1500 méteren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik