Pályán kívül

Meghalt egy partjelző, előtte fiatalok verték meg

Egy holland városban 15-16 éves focisták vertek meg egy asszisztenst, aki később kórházba került, és nem tudták megmenteni az életét.

Egész Hollandiát megrázta a hétfő délutáni hír, miszerint meghalt egy asszisztens, akit korábban tinédzserek rugdostak össze egy mérkőzést követően.

Richard Nieuwenhuizen egy vasárnapi találkozón működött közre az amszterdami Niuwe Sloten és a Buitenboys nevű csapatok meccsén. Az Almerében rendezett meccs végső sípszóját követően a Niuwe csapatából három játékos hagyta helyben az asszisztenst, akit a meccs alatt is inzultáltak.

A fején is rúgás érte, és miután este rosszul érezte magát, kórházba szállították. A 41 éves partjelző agyi működése összeomlott, beállt nála a klinikai halál, és már nem tudták megmenteni az életét.

Három fiatalt az amszterdami rendőrség őrizetbe vett vasárnap este otthonukból. Mindhármukat kizárták a csapatból, a klubot pedig a bajnokságból is.

Hollandia sportminisztere, Edith Schippers megrendülve nyilatkozott: “Felfoghatatlan, hogy egy ilyen eset előfordulhat Hollandia valamely sportpályáján. Elfogadhatatlan, ami történt.”

A holland szövetség vezetői közölték, ez a korosztály a legveszélyeztetettebb, gyakran torkollnak verekedésbe a meccsek, a fiatalok öntudatukra ébrednek.

A klub is elhatárolódott a történtektől, és megdöbbenését fejezte ki.

Az Ajax vezetőedzője is megszólalt az ügyben. Frank De Boer ezt mondta: “Nem vagyok az erőszak híve, így teljességgel felfoghatatlan számomra az, ami történt. El kell gondolkodnunk a nevelés, az oktatás minőségén. Ez őrület!” – idézi a mestert a Daily Mail.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik