Pályán kívül

Ez a mez ér 11 milliót

Zlatan Ibrahimovic (zlatan ibrahimovic, )
Zlatan Ibrahimovic (zlatan ibrahimovic, )

Az angol csatár, Danny Welbeck több milliós ereklyére tett szert, amikor a svédek elleni meccs végén elkérte Zlatan Ibrahimovic mezét.

A szerda a barátságos labdarúgó-mérkőzésekről szólt világszerte. Az összecsapások közül azonban magasan kiemelkedik a Svédország–Anglia találkozó, hiszen a sárga-kékek 1-2-ről fordítottak 4-2-re úgy, hogy minden svéd találatot Zlatan Ibrahimovic szerzett, ráadásul az utolsót 25 méterről ollózva – erre az egész futballvilág felkapta a fejét.

Azzal, hogy Welbeck elkérte a találkozó végeztével Ibra mezét, megütötte a főnyereményt, hiszen közel 30 ezer fontot, mintegy 11 millió forintot érhet az a sárga dressz. Ezt a becslést Tom Rollett, az exkluzív emléktárgyak szakértője adta, aki szerint egy aukción ennyi pénzt biztos megadnának érte.

„Welbeck egy kisebb vagyonon ül. Ez a mez nagyon érdekelheti a gyűjtőket a káprázatos gól miatt. Beszéltem már a kapcsolataimmal erről a tárgyról. Megadnák érte a 30 ezret” – mondta Rollett.

Welbeck azután csapott le a szerelésre, miután Shawcross, Hart és Wilshere is elszalasztotta a lehetőséget: ők ugyanis csak kezet fogtak Ibrával.

A svéd védő, Jonas Olsson például a PSG sztárjának cipőjét kérte el a meccs után, és azonnal aukcióra bocsátotta, hogy egy koraszüléssel foglalkozó alapítványt támogasson az érte kapott összeggel.

Nem ez lesz azonban minden idők legértékesebb meze, hiszen Maradona 1986-os, az angolok ellen viselt felsője többet ér. Ezen a meccsen nyúlt ugyanis közbe „Isten keze”, vagyis ekkor fejelte – pontosabban kézzel ütötte – kapuba a labdát az argentin. Ez a dressz jelenleg a manchesteri Futball Múzeumban található, miután a Tottenham egykori játékosa, Steve Hodge kiállíttatta.

Maradona meze becslések szerint tízszer többet, 300 ezer fontot, vagyis 110 millió forintot érhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik