Pályán kívül

Egy éve hunyt el a Császár – film készült róla

albert flórián (albert flórián, )
albert flórián (albert flórián, )

Szerdán, a budapesti Uránia Filmszínházban lesz az Albert Flórián-film díszbemutatója.

Az Albert Flórián életéről készült filmet október 31-én, szerdán, a „Császárhalálának egyéves évfordulóján mutatják be. A film forgatását még életében kezdték el, az egykori középcsatár főszereplésével, de a csaknem kilencvenperces művet már csak az egyetlen magyar „aranylabdás” halála után fejezhették be. Az archív felvételekben gazdag filmet Visontai Attila rendezte, a szerkesztő-riporter Kristóf Péter, míg a zenéjét Hevesi Tamás szerezte.

Az alkotók célja – Sipos Jenő, az Albert Alapítvány elnöke szerint – méltón megőrizni Albert Flórián emlékét. Az október 31-i díszbemutatón ifjabb Albert Flórián és testvére, Magdi is ott lesz az Uránia moziban. November 1-jétől országosan is elkezdik vetíteni a mozik az Albert Flórián című filmet.

Albert Flórián1958-ban került a Ferencvároshoz, más csapatban nem is szerepelt 1974-es visszavonulásáig. 1967 óta ő az egyedüli magyar „aranylabdás”. Magyarországon kétszer választották az év játékosának, többször szerepelt a Világválogatottban és az Európa-válogatottban. A Fradi stadionja 2007. december 21-e óta Albert Flórián nevét viseli, és az új Fradi-stadion is természetesen róla lesz elnevezve.

Ízelitőül egy rövid beharangozó a filmből

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik