Pályán kívül

Vitalij Klicsko leléphet a WBC trónjáról

Vitalij Klicsko (vitalij klicsko, )
Vitalij Klicsko (vitalij klicsko, )

Az ukrán óriás pártja, a "csapás" sikeres volt hazája választásán és bejutott a parlamentbe, így a WBC világbajnoka szögra akaszthatja a kesztyűt.

Nemrég arról cikkeztünk, kik taszíthatják le a lényegében az összes valamirevaló bokszszervezet nehézsúlyú világbajnoki övet birtokló Klicsko fivéreket a trónról. Most pedig itt a hír, ami mindent felülírhat, de legalábbis Vitalij Klicsko WBC (Box Világtanács) címét mindenképpen. Történt ugyanis, hogy az október 28-án megrendezett ukrajnai választásokon a 41 éves ukrán óriás pártja a ”Csapás”, hivatalos nevén UDAR (Ukrán Demokratikus Szövetség a Reformért) bekerült a Parlamentbe.

A szavazás teljes végeredményét, még nem hozták nyilvánosságra, még ellenőrzik a voksokat, de az biztosnak tűnik, hogy az öt parlamenti jutott párt egyike, a harmadik legtöbb szavazatot kapó a “Csapás” lesz. Klicsko egyelőre nem nyilatkozott a bokszkarrierjével kapcsolatban, de senki sem csodálkozna, ha a nehézsúlyú világbajnok a csúcson hagyná abba, és üresen hagyná a trónt.

Szerződés előtt a német RTL és Klicskóék

Egyes információk szerint közel áll az aláíráshoz egy újabb, öt mérkőzésre szóló és meccsenként 3 millió dollárt jelentő szerződés a nehézsúlyt jelenleg uraló Klitschko-fivérek és a német RTL televíziós csatorna között.

Az már biztos, hogy Vlagyimir Klicsko legközelebb november 10-én, Mariusz Wach ellen védi meg WBO/IBF/WBA címeit, bátyja szorítóba lépési szándékairól egyelőre nincsenek információk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik