Pályán kívül

Elhunyt Vlagyimir Klicsko edzője

emanuel steward (emanuel steward, )
emanuel steward (emanuel steward, )

Emanuel Steward, akit a sportág Hírességek Csarnokába is beválasztottak, 68 éves korában hunyt el.

Az ökölvívás legendája, aki számos nagyágyút adott a boksz világának 68 éves korában ment el, miután a szervezete feladta a vastagbélrák elleni küzdelmet. Stewardnál ugyanis már jóideje diagnosztizálták a négyes súlyossági fokot.

Fiatalkorában ői is a kötelek közé lépett, és nem is ért el rossz eredményeket, hiszen amatőrként 94 mérkőzést megnyert, és mindössze csak hármat veszített el, 1963-ban pedig megnyerte az Arany Kesztyű hatmarsúlyú bajnoki címet.

Hírnevet azonban az edzősködéssel szerzett magának Steward, és a Hírességek Csarnokába is mesterként választották be 1997-ben.

Számos detroiti ökölvívónak volt a mestere, többek között az 1980-as évek bajnokainak, Thomas Hearnsnek, Hilmer Kentynek és Milton McCrorynak. Később edzette a nehézsúlyú világbajnokot, Lennox Lewist, legutóbb pedig a jelen nagyágyújával, Vlagyimir Klicskóval dolgozott együtt: mentora és egyben edzője volt a fiatalabb Klicskónak.

Emanuel Steward és Vlagyimir Klicsko egy márciusi sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)

Az ukrán óriás, aki november 10-én Mariusz Wach ellen védi meg ismét vb-címét, megdöbbent a hír hallatán.

“A boksz világa súlyos veszteséget szenvedett. Vitalij és én, valamint a teljes Klicsko csapat legmélyebb, és szívből jövő részvétünket fejezzük ki Emanuel családjának” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik