Pályán kívül

Armstrong egyre lejjebb csúszik a lejtőn

lance armstrong (lance armstrong)
lance armstrong (lance armstrong)

Lance Armstrong doppingügye miatt lemondott alapítványa elnöki posztjáról, és legfőbb szponzora is szerződést bontott vele.

Mint azt a Sport24 is megírta, a Tour de France egykori hétszeres győztesét az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA) megfosztotta elsőségeitől, és örökre eltiltotta, mert a bringás nem védi tovább magát. Az USADA június tizennegyedikén indította meg az eljárást a kerékpározó ellen, majd június harmincadikán vádat is emeltek doppingolás és doppingszerekkel való kereskedés miatt.

Azóta társai is Armstrong ellen vallottak, így biztos, hogy hamarosan pont kerül az ügy végére. De ezt már nem várta meg a Nike, a bringás legfőbb szponzora, akik szerződést bonttottak vele, igaz alapítványát, a Livestrongot továbbra is támogatják.

“Mivel egyre biztosabb, hogy Lance Armstrong is doppingolt, így a Nike úgy döntött, hogy felbontja a vele kötött szerződést. A sportszergyártó nem tűri el semmilyen teljesítményfokozó szer használatát, de ennek ellenére az alapítványt nem hagyja el, továbbra is szeretné összefogni és inspirálni a rákkal harcoló embereket” – áll a közleményben.

Armstrong viszont nem marad a Livestrongnál – melyet 1997-ben alapított, miután felgyógyult a halálos kórból, és több mint 500 millió dollárt gyűjtött a rák elleni harcra és kutatásra -, ugyanis lemondott az elnöki posztról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik