Pályán kívül

Berki és Ungvári is tövig nyomta a gázt

berki krisztián  (berki krisztián, ungvári miklós, vajda attila, kecskeméti gokartpálya, )
berki krisztián  (berki krisztián, ungvári miklós, vajda attila, kecskeméti gokartpálya, )

Olimpikonok részvételével rendeztek japán autós napokat a felújított kecskeméti gokartpályán. Meglestük a kedvenceket.

1986-ban gokart Európa- és világbajnokságot rendeztek a kecskeméti ringen, és bár azóta többször felmerült, hogy a legendás pálya (ahol Giancarlo Fisichella is körözött például) az enyészeté lesz, már ez már biztosan a múlté.

Egy befektetőcsoport korszerű, XXI. századi kiegészítő-létesítményt húzott fel az aszfalt mellé, hotellel, különtermekkel. A rendezvények változatosak, szombaton éppen japán napokat tartottak, és ennek keretében három olimpikont is meghívtak körözni. Berki Krisztián, Ungvári Miklós és Vajda Attila időmérőversenyét a lólengés olimpiai bajnoka nyerte a 2008-as kenu 1-es győztes és a londoni ezüstérmes dzsúdós előtt.

„Azért indultam előnyben, mert egy ideje már japán autóval járok, persze ez félig vicc – mondta Berki Krisztián. Nagyon jó volt a srácokkal együtt lenni, hiszen az olimpia óta nagyon keveset tudtuk találkozni, maximum rendezvényeken. Szívesen vagyok velük.

Benned van a gyerek az ilyen versenyeken?

Persze, ráadásul a sebességet imádom, és jó volt egy olyan autót kipróbálnom, amit nem kellett kímélnem. Gokartozni is nagyon szeretek, és ha minden igaz, jövök majd még ide vissza, csak nehéz összeszervezni egy ilyen látogatást. Nem számítottam rá, hogy ilyen profi pályára jövök, nemzetközi mértékben is jelentős bázis lehet – mondta Berki, aki a héten már napi egy edzéssel hangolódott a későbbi, keményebb munkára. November végén Franciaországban egy bemutatón vesz részt, majd márciusban kezdődik a versenyszezon.

A szomszédból, Ceglédről jött a mini viadalra Ungvári Miklós, olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó:

„Majdnem hazajöttem, nem idegen a gokartpálya, hiszen több éven keresztül a városban sportoltam, jártam már itt. Össze akartam kötni a szórakozást a másik szórakozással, hiszen a cselgáncs japán sport, itt japán napok vannak, ráadásul a városban szombaton zajlik a dzsúdó országos bajnokság és egy rögbi válogatott meccs, amelyen nekem kell elvégezni a kezdőrúgást. Nem akármilyen emberekkel mérettem meg magam. Sajnálom, hogy harmadik lettem a futamon, de nem bántam meg, hogy eljöttem. Aki beül egy ilyen autóba és felmegy egy ilyen pályára, benne van a bizonyítási vágy. Az első kanyar után az adrenalin is fokozódik”.

A ceglédi sportember bevallotta, most az aktív pihenés fontosabb volt, mint elindulni az ob-n. „Egészen csütörtökig úgy volt, hogy indulok, végül úgy döntöttünk, hogy mégsem. A jövő heti abu-dzabi Grand Prix-n viszont már ott leszek. A Spar Budapest Maratonon viszont már vasárnap, olimpikon társaimmal közösen teljesítjük majd a távot. Én leszek a befutóember” – mondta Ungvári Miklós.

Vajda Attila kivételesen nem Szegedről, hanem Budapestről, egy családi programról érkezett Kecskemétre, és elmondása szerint ő sem bánta meg az utat. Főleg, mert a felkészülés még csak pár nap múlva kezdődik, addig a pihenésé a főszerep:

„Hivatalosan október végén kezdek edzeni, addig saját magam szórakoztatására mozgok, futok, indulok a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaratonon, jórészt erre készülök. Vécsi Viktorral megbeszéltük, hogy csak novembertől fókuszálunk 2013-ra” – így Vajda, akitől Rióról és a magyar kajakosok elvándorlásáról is érdeklődtünk.

„Természetesen játszik még Rió, nem érzem magam annyira öregnek, hogy ne sikerüljön egy négyéves felkészülés. Egy sportoló életében vannak jó és kevésbé jó évek. Az, hogy ez a mostani nem jött össze, egy másodpercre sem tántorít el attól, hogy Rióra készüljek. Mindennek meg van az oka, ki, miért megy el az országból, nem akarok állást foglalni, biztos nyomós okuk volt megtenni ezt a lépést. Én maradok.”

TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁRA KATTINTVA!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik