Pályán kívül

Szétválasztják Gyurtát és edzőjét?

gyurta dániel (gyurta dániel, )
gyurta dániel (gyurta dániel, )

Széles Sándor tanítványaként Gyurta Dániel egy aranyérmet és egy negyedik helyet szerzett az olimpián, mégis szét akarják őket választani - írja a Blikk.

A Jövő SC edzője remek munkát végzett, hiszen Gyurta parádés úszással verte meg a mezőnyt 200 mellen, míg Risztov Éva, a másik tanítványa meglepetésre elsőként ért célba a 10 kilométeres nyíltvízi úszás fináléjában.

Széles helyzete azonban nem egyszerű, hiszen a szakma nem feltétlenül szimpatizál vele, ráadásul már nem egyszer próbálták meg tőle elcsábítani Gyurtát, akivel 13 éve dolgozik együtt. Ráadásul a londoni olimpikonok és edzőik kitüntetésén “elfelejtkeztek” róla, így üres kézzel távozott az ünnepségről.

Mostanában pedig az a pletyka kelt szárnyra, hogy a tréner szoros kapcsolatban áll az alkohollal, ezt viszont Széles egyértelűen tagadta a hvg.hu-nak adott nyilatkozatában.

“Most azt mondják, alkoholista vagyok. Nem tagadom, megiszom a napi pár sörömet, de ezt abban az öt évben is megittam, amikor maratont futottam. Azt meg lássuk be, elég nehéz úgy, ha az ember alkoholista.”

Ami kettejük utjainak szétválását illeti: Gyurta szerződése lejárt klubjával, így kérdéses, hol folytatja kiváló úszónk.

“Daninak augusztusban lejárt egyesületével kötött szerződése, s azóta is keressük a legjobb megoldást. Változatlanul a Széles Sándor, Kovácshegyi Ferenc, Virth Balázs alkotta edzői hármassal képzeljük el a jövőt, ez a csapat bevált – nyilatkozta Gyurta Tamás, a versenyző édesapja, egyben menedzsere. – Ha nem tudunk megállapodni a Jövő SC-vel, akkor a klubváltás sem zárható ki.”

Széles Sándor viszont reméli, nem szakítják el őket egymástól:

“Én úgy készülök, október közepén a megszokott környezetben, a Komjádi uszodában folytatjuk a munkát, hiszen Danival arról beszéltünk, hogy megcélozzuk a decemberi rövid pályás világbajnokságot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik