Pályán kívül

Szörnyű tragédia után halt meg egy ír rögbis

A szigetországi lapok vasárnap délután csak az ír tehetség, Nevin Spence tragikus halálával foglalkoznak. Apját és bátyját is elveszítette.

A 22 éves Nevin Spence, aki az Ulster együttesében, valamint az ír rögbiválogatottban is játszott, egy farmon vesztette életét egy szerencsétlen baleset következtében.

Az egyik legtehetségesebb játékos a Belfasttól 10 kilométerre lévő Hillsborough egyik tanyáján élt. A beszámolók ellentmondásosak, de a hírek szerint a kutyájuk beleesett egy emésztőgödörbe. Spence édesapja próbálta kihúzni onnan, de ez nem sikerült neki. Ő és bátyja, valamint húga is a segítségükre siettek, de nem sikerült kimászniuk a gödörből.

A hatóságok a helyszínre érve két holttestet találtak, a harmadik férfi később a kórházban hunyt el, egyedül a lány élte túl a balesetet.

A gödröt műtrágyagyártásra használták. Egy hónappal ezelőtt hasonló körülmények között halt meg a közelben egy másik férfi is. Az észak-ír katasztrófavédelem szóvivője az eset után elmondta, az egyik áldozat még mutatott életjeleket akkor, amikor rájuk találtak, később viszont ő is feladta a küzdelmet.

Az Ulster Rugby Club pénteken a Munster A csapata ellen játszott meccset, a pályán ott volt Nevin Spence is. Nevin nagy ígéret volt, tavaly a Hat Nemzet Kupáján is szerepelt. 2010 áprilisában mutatkozott be a felnőttcsapatban.

A tragédia után már politikusok is megszólaltak, de az egész brit közvélemény sokkhatás alatt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik