Pályán kívül

Djokovic szomorú az Armstrong-ügy miatt

Novak Djokovic nagyon elkeseredett, amikor értesült Lance Armstrong ügyéről: a kerekest megfosztották hét Tour-győzelmétől.

Pénteken az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA) azért döntött így, mivel az amerikai kerékpáros nem védi tovább magát, így elvették tőle a francia körversenyen elért elsőségeit és örökre eltiltották a versenyzéstől.

“Nagyon örülök, hogy a mi sportágunkban, a teniszben szerencsére alig akad doppingeset” – idézte a szerb játékost a Madridban megjelenő Marca című sportnapilap. “Példát kell mutatni a fiataloknak, a gyerekeknek, akik hősöket keresnek, és motiválja őket, hogy igazi profikká váljanak.”

Amikor a világelső Roger Federert kérdezték, a svájci játékos azt mondta, nem ismeri az ügyet teljes “mélységében”.

Lance Armstrongot doppingolással, illetve doppingszerekkel való kereskedéssel vádolják, és többek között azt állítják, hogy 2009-es és 2010-es vérmintáin manipuláció nyomai mutathatók ki. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) most bekérte a bizonyítékokat az USADA-tól, s a végső ítéletet Armstrong ártatlanságáról vagy vétkességéről a nemzetközi Sportdöntőbíróság mondhatja majd ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik