Pályán kívül

Az Urbán-ügy visszaüt a rendőrökre?

urbán flórián (urbán flórián)
urbán flórián (urbán flórián)

Elképzelhető, hogy Urbán Flórián jogi úton vesz elégtételt azért, amiért bilincsbe verve vitték el egy újpesti kocsma elől.

Egyre több jel mutat arra, hogy esetleg nem Urbán Flórián volt a hunyó abban a bilincseléssel végződött rendőri intézkedésben, amelyet a hatóságok az Újpest-Fradi derbi után “foganatosítottak”.

Ahogyan azt a Sport24 is megírta, Urbán Flóriánt a rendőrök elleni agressziója miatt vitték be az újpesti kapitányságra, amikor egy újpesti kocsma előtt intézkedtek a szervek. Túlzott keménységgel, ahogyan az szurkolói fórumokon megjelent.

A kocsma üzletevezetője, Urbán exélettársa szerint sem a volt párja, hanem a rendőrök voltak agresszívek.

“Megengedhetetlen hangot ütött meg velem szemben az egyik különösen agresszív rendőr, amikor az első ellenőrzés után másodszor is kijöttek – mondta Urbán volt élettársa. – Pedig Flóri beterelte az ajtó előtt ácsorgókat, csendre intett mindenkit, s kérte, nyugodtan rendezzék a problémát. Szó sem volt üvöltözésről, mégis megbilincselték, hátulról megrántották a kezét, persze elveszítette az egyensúlyát, mire az egyik rendőr elkezdett üvölteni, lefejelt, lefejelt…”

A BRFK nem kommentálta ezeket a híreket, szűkszavúan csak annyit nyilatjkoztak, hogy a járőrnek kötelessége az előállítás, ha a szabálysértő folytatja jogellenes cselekményét, és a jelentést tevők erről számoltak be. Az ügyet a továbbiakban az ügyészség vizsgálja.

Urbán Flórián és ügyvédje viszont jogi lépéseket fontolgat az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik