Pályán kívül

Éden Ádám megvádolta a világklasszist

Éden Ádám, Cseh Laci (éden ádám, cseh laci)
Éden Ádám, Cseh Laci (éden ádám, cseh laci)

Facebook-bejegyzésében doppingolással vádolta meg Cseh Lászlót egy sporttársa. Az elkövető állítja, nem ő írta a posztot. Fegyelmi eljárás egészen biztosan lesz.

Bő egy héttel a londoni olimpia rajtja előtt doppingolással vádolta meg Cseh Lászlót egy sporttársa, a nemrég még valóságshow-ban szereplő dunaújvárosi úszó, Sincki Ádám – adta hírül a borsonline.

A valóságshow-ból Éden Ádámként megismert Sincki Ádám a Facebookon posztolt Cseh Lászlóval kapcsolatban. Állítása szerint Laci csak álcaként találta ki 2004-es sérülését (a bejegyzés szerint bokatörést, a valóságban lábszárközépcsont-repedést), annak érdekében, hogy felkészülését eközben az orvostudomány segítségével végezze – azaz doppingoljon.

Az eset kapcsán Cseh László edzője, Turi György felháborodott. A Borsonline megkeresésére elmondta, tanítványát csak az idén 14 alkalommal ellenőrizte a Magyar Antidopping Csoport, a mesteredző arra kérte az úszószövetséget, tegyék meg a szükséges lépéseket. Szabó Tünde főtitkár meg is tette, gyorsított eljárásban születhet döntés, ráadásul be is perelik a rágalmazót.

Idősebb Cseh László szerint is aljas rágalmazásról van szó. Az esettel kapcsolatban Sincki Ádámot is megkereste a Borsonline, aki elmondta, nem tudott a történtekről, szerinte valaki a nevében írogatott.

Az biztos, hogy az oldalfeltörés IP-cím alapján nagyon gyorsan kideríthető. Szintén a bulvárlapnak nyilatkozó dr. Gerencsér András szerint egy facebookos bejegyzés kimeríti a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás és becsületsértés bűntettét, amit közmunkától két évig tartó szabadságvesztésig büntethet a bíróság.

Az ügyet Cseh László semmilyen formában nem kívánta kommentálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik