Pályán kívül

Milliókat nyert egy halott Federeren

federer (federer)
federer (federer)

Bizarr úton hozott a teniszező 100 ezer fontot (körülbelül 36 millió forint) egy brit jótékonysági szervezetnek – számolt be a BBC.

Majd 10 éve, 2003-ban, az oxfordshire-i Nick Newlife 1520 fontot (körülbelül 550 000 forint) tett arra, hogy a svájci teniszező 2019-ig legalább hétszer győz Wimbledonban. Newlife úr 2009-ben meghalt, de végakaratában a fogadást az Oxfam jótékonysági szervezetre hagyta. Roger Federer azzal, hogy legyőzte hétvégén Andy Murrayt Wimbledonban, hétszeres bajnoka lett az angliai tenisztornának, így az Oxfam egy 101 840 fontról szóló csekket zsebelhet be a William Hill fogadóirodától.

Andrew Barton, az Oxfam egyik képviselője elmondta, kettős érzések voltak benne az egész meccs alatt. „Csak azt sajnálom, hogy pont Andy Murray ellen győzött. Miközben néztem a meccset azon kaptam magam, hogy Andynek szurkolok, de mindig emlékeztettem magam, ha Federer győz, az Oxfam is nyer” – árulta el.

Newlife úr 2003-ban kereste meg a fogadóirodát ezzel a különlegesnek számító fogadással, mondta el a bukméker szóvivője. Kiderült, nem először nyert az Oxfamnak fogadást. Az alapítvány 16 ezer fontot (körülbelül 5 millió forint) kapott, mikor Roger Federer 2009-ben megnyerte a Roland Garrost, és ezzel tizennégyszeres Grand Slam torna győztes lett. Mostanra Federer már tizenhétszeres tornabajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik