Pályán kívül

Anya lett a leszbikus világsztár

Anja Parson (pályán kívül, anja parson, anja pärson, )
Anja Parson (pályán kívül, anja parson, anja pärson, )

Anja Pärson, a márciusban visszavonult többszörös világbajnok svéd síelőnő röviddel leszbikus kapcsolata bejelentése után lett boldog szülő.

Anja Pärson júniusban egy rádiós interjúban jelentette be, hogy barátnőjével, a 39 éves Filippával él együtt, akit 2005-ben ismert meg. Arról nem szólnak az információk, hogy a kisfiút a pár melyik tagja hozta világra. A harmincegy éves sportoló a kisfiú születésének hírét csütörtökön jelentette be a Twitteren, ahol egy elmosódott fényképen a babával együtt látható.

A képhez a: “Tegnap korán reggel jött világra a kisfiam. Én vagyok a legboldogabb ember a világon!” – posztot írta.

“Nem akarok szerepet játszani és valaki másnak kiadni magamat. Szeretném elmondani az igazságot magam, de főleg Filippa miatt” – mondta a sportoló, aki arra is kitért, hogy korábban nem tudta volna elképzelni, hogy nővel legyen kapcsolata. Az első találkozásukkor kialakult barátság azonban “lépésről lépésre” szerelemmé vált.

Pärson karrierje során összesen hat olimpiai érmet – egy aranyat, egy ezüstöt és négy bronzot – nyert, világbajnokságokon hét győzelmén kívül két alkalommal ezüstöt, négyszer bronzot szerzett, 42 világkupa-futamon diadalmaskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik