Pályán kívül

Szándékosan elütötték az olimpiai ezüstérmes úszót

güttler (güttler károly, )
güttler (güttler károly, )

Az olimpiai és világbajnoki második mellúszót, Güttler Károlyt egy vita után motorjával együtt elsodorta egy szerinte ittas sofőr.

A borsonline.hu információi szerint az 1988-as szöuli olimpián 100 méteres mellúszásban, az 1996-as atlantai ötkarikás játékokon pedig 200 mellen második úszót egy elhúzódó közlekedési csetepaté végén gázolta el egy személyautó.

Güttler Károly elmondása szerint a vele egy irányba tartó, felpiszkált Audi nagy sebességgel, furcsa manőverekkel söpört át a Budapest belvárosán. Amikor az illető kis híján belehajtott egy turistacsoportba a Hősök terénél, az úszóedző átszólt neki, hogy vegyen vissza a tempóból, és ekkor úgy látta, hogy a volán mögött ülő férfi ittas.

A vezető berágott Güttlerre, és annak motorja után eredt, a végkifejletre az M3-as kivezető szakaszán került sor.

“A BVSC uszodánál jártam, a középső sávban haladtam, a külsőben pedig egy rendőrautó ment – mondta Güttler. – Kettőnk között húzott el az audis, engem a kocsi jobb oldala kapott el. Rettenetes ütést éreztem, és már a levegőben is voltam. A földet érést követően felpattantam, nehogy keresztülhajtsanak rajtam. A motorom száztizenöt métert csúszott”.

Güttlert jó minőségű motorsoruhája megvédte a komolyabb sérülésektől, a rendőrség pedig nyomozást indított a gázolás után továbbhajtó sofőr ellen, bár a fél Budapesten át tartó fogócska ellenére a vétkes Audi rendszámát nem sikerült rögzíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik