Pályán kívül

Bíróság előtt Jermaine Pennant

Jermaine Pennant (Jermaine Pennant, )
Jermaine Pennant (Jermaine Pennant, )

A Stoke City szélsőjét április végén tartóztatta le a rendőrség, testi sértésért és ittas vezetés miatt. A labdarúgó utóbbit beismerte.

A manchesteri bíróságon kedden tartották Jermaine Pennant meghallgatását. A Stoke City játékosa elismerte, hogy ittasan ült a volán mögé azon a bizonyos áprilisi éjszakán. A focista hozzátette, magánéleti gondokkal küzdött, depressziós volt és ezért otthon iszogatott. A barátai ekkor hívták el szórakozni egy exkluzív manchesteri bárba, ő pedig gondolkodás nélkül kocsiba pattant.

A szórakozóhelyen állítólag nézeteltérésbe keveredett egy fiatal nővel, akit a szemtanúk szerint meg is ütött. Pennant ezután sietve távozott a bárból, majd nem sokkal később balesetet okozott. A rendőrök ekkor meszelték le.

A labdarúgó az ittas vezetést beismerte a testi sértést azonban tagadta. Pennant ügyvédje azzal érvelt, hogy védence megbánást tanúsított, és bár ittasan vezetett, áthajtott a piroson és a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott, személyi sérülés nem történt.

A focista vérében a megengedett alkoholszint közel háromszorosát találták, és korábban már bevonták a jogosítványát ugyanezen indokból, így Pennant nem sok jóra számíthat. Ami a testi sértést illeti, a rendőrség még nyomoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik