Pályán kívül

Meccs 22 azonos nevű játékossal

Furcsa labdarúgó mérrkőzést rendeztek a suffolki Bungayban: az összes játékos, az orvos és a bírói hármas szintén Bungay névre hallgatott.

A focitörténelem egyik legfurcsább meccsét játszották le Nagy-Britanniában. A világon először két olyan csapat lépett pályára, ahol mindenkinek ugyanaz volt a vezetékneve: Bungay.

A fura mérkőzésnek a suffolki Bungay adott otthont – természetesen. Shaun Cole, a Bungay Town FC egyik vezetőjének fejéből pattant ki az ötlet, hogy összetrombitálja a szigetország egyik legritkább nevének tulajdonosait a Facebook és a Twitter segítségével.

Mindössze 455 személyt hívnak Bungaynak Nagy-Britannia  61 millió lakosából. Hogy a létszám kiteljen, külföldi Bungayk is érkeztek, az 57 éves Chris “Tiiffer” Bungay például az ausztráliai Queensland-ből érkezett, a focit összekötve felmenői meglátogatásával.


Egy szokatlan csapatkép a Bungay-k meccsén

A két vegyes csapat meccsét az észak-hampshire-i John Bungay és két fia, Andrew és Graeme volt a partjelző. A meccs kabalája a nyolcéves Carla Bungay, az orvos dr. Elizabeth Bungay volt.

A mérkőzés bevételét jótékony célra ajánlották fel

Eredmény – labdarúgó mérkőzés, Bungay, Suffolk

Bungay-k – Bungay-k 6-6

Gólszerzők: Bungay, Bungay, Bungay, Bungay, Bungay, Bungay, illetve Bungay, Bungay, Bungay, Bungay, Bungay, Bungay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik