Pályán kívül

Magyar zongorista nyitja meg a foci-Eb-t

györgy ádám (györgy ádám)
györgy ádám (györgy ádám)

György Ádám zongoraművész is részt vesz a labdarúgó-Európa-bajnokság megnyitóján. Chopint játszik majd Varsóban.

Két magyar biztosan részt vesz majd a foci-Eb-n: Kassai Viktor játékvezető (na és persze asszisztensei) mellett a 30 éves György Ádám zongoraművész is ott lesz Lengyelországban.

Méghozzá a június 8-i megnyitón játszik majd. Különleges műsorát a televízióban várhatóan 300 millióan kísérik majd figyelemmel világszerte. Az egyébként a futballban is jártas magyar művész nemzetközi csapattal készül az Eb megnyitójára. Zenéje Chopin-motívumokra épül, alkotótársa az olasz származású Karmatronic DJ. Erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő több száz táncos kiséretében.

A művész május 27-ig az Egyesült Államokban tartózkodik.György Ádám, az ifjú magyar zongoraművész januárban ünnepelte 30. születésnapját a New York-i Carnegie Hallban adott telt házas koncertjével.

“Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Klasszikus zenész vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra” – nyilatkozta.

György Ádám maga is tehetséges és lelkes futballista. Aktív játékosként napi szinten focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban pedig tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének. Az elmúlt időszakban sok időt töltött az Egyesült Államokban, új albumának az „Adam Gyorgy Plays Liszt, Bach and Mozart” promóciója kapcsán, amely áprilisban jelent meg és már az iTuneson is elérhető. A magyar művészt a nemzetközi sajtó a tenyerén hordozza: a CNN World Report „születő csillag” jelzővel illette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik