Pályán kívül

Lesittelték a City korábbi csatárát

Ched Evans, a Sunderland labdarúgócsapatának walesi csatárát öt év börtönre ítélték nemi erőszak miatt.

Ched Evans és cimborája, a szintén labdarúgó Clayton McDonald 2011 májusában erőszakolt meg egy 19 esztendős, erősen ittas lányt egy észak-walesi városban, Rhylben egy hotelszobában. A bíróság szerint a lány túlzottan ittas volt ahhoz, hogy belemenjen a szexuális kapcsolatba.

A pénteki döntés értelmében Evanst öt év börtönbüntetéssel sújtották, McDonaldot ugyanakkor nem találták bűnösnek, pedig a vallomások szerint ő ismerkedett össze először a lánnyal, Evans pedig csak később csatlakozott hozzájuk, ráadásul mindketten beismerték, hogy közösültek a lánnyal. Előbb McDonald vitte ágyba az áldozatot, majd Evans ezt előbb végignézte, majd maga is szexelt a lánnyal.

A Sunderland focistája jó magaviselete esetén büntetése felénél szabadulhat a börtönből.

A 23 éves játékos igencsak elszúrta a karrierjét, ugyanis anno még a Manchester Citynél nevelkedett, 16 meccsen ráadásul a nagycsapatnál is pályára lépett. Szerepelt kölcsönben a Norwich Citynél is, majd 2009 óta a Sheffield Unitedet erősíti, melyben 103 bajnokin 42 találatot jegyzett. 13-szor Wales nemzeti csapatában is játszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik