Pályán kívül

Emlékkiállítás a Császárról

Albert Flóriánról, az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó-legendáról, nagyszabású kiállítás nyílik Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

Tavaly októberben, életének 71. évében elhunyt Albert Flórián emlékére április 16-án kiállítás nyílik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton a legendás focista személyes tárgyait, labdarúgó relikviáit, és a róla készült fényképek sokaságát tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Albert Flórián 1967-ben kapta meg Európa legjobb labdarúgójaként az Aranylabdát. 1965-ben a Fradival megnyerte az UEFA-kupa elődjének számító VVK-t. Magyar bajnok, többszörös világválogatott, 75-ször ölthette magára a címeres mezt, és ő volt az 1962-as labdarúgó-világbajnokság gólkirálya. A tisztelői által csak Császárként emlegetett focista, 539 alkalommal játszott a Ferencváros színeiben, ahol 391 gólt lőtt.

Az Aranylabdás játékos emléktárgyai április 3-án kora délután érkeznek a szegedi Móra Ferenc Múzeumba, ahol április 13-án nyílik az Albert család, az FTC, a Grosics Labdarúgó Akadémia és a múzeum által szervezett kiállítás. A relikviákat a legendás labdarúgó lánya, Albert Magdolna és a család szóvivője, Sipos Jenő ajánlották fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik