Pályán kívül

Messit hihetetlen vádak érték

Bashar Assad szír elnök azt állítja, hogy a Barcelona sztárja, a legutóbbi El Clásicón a mozdulataival üzent a szíriai lázadóknak.

Kapcsolódó cikkek

A szíriai televízió kedden vezető hírként közölte, hogy a spanyol bajnokságban szereplő FC Barcelona játékosai, titkos jelekkel segítik a helyi lázadókat.Assad elnök beszédet intézett népéhez, melyben világosan kijelentette, Messit és Pedrót tartja felelősnek azért, hogy a Damaszkuszban folyó harcokban a kormány ellen lázadó csapatok ismét fegyverhez jutottak.

A szíriai vezető szerint a labdarúgók a legutóbbi El Clásicón a mozdulataikkal tippeket adtak a fegyvercsempészeknek, hogy mikor és hol keljenek át a határon. A képtelen históriát a helyi tévések illusztrálták is.

A felkelések egy évvel ezelőtt kezdődtek Szíriában, és mára fegyveres lázadássá alakultak és félő, hogy közeleg a polgárháború. Mivel Szíria szoros szövetséget kötött Irán és a Hezbollah libanoni militáns csoportjával, félő, hogy az erőszak továbbterjedhet a határain túl. Ez pedig beláthatatlan következményekhez is vezethet.

Az ENSZ becslései szerint eddig több mint 8 ezer embert öltek meg, és több ezerre tehető a sebesültek száma. Az FC Barcelona és Lionel Messi egyelőre nem kommentálták a szíriai elnök beszédét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik