Pályán kívül

Drámai forgatás a lóversenydrámáról

Immár a harmadik lovat kellett elaltatni a Dustin Hoffman főszereplésével készülő Befutó (Luck) című lóversenydráma forgatása közben.

Az hollywoodi produkciókat ellenőrző állatvédő csoport, az American Humane Association (AHA) követelte, hogy a produkció szüntesse be a lovakkal való forgatást, míg elvégzik az átfogó és kiterjedő vizsgálatot. A szervezet ugyanakkor hangsúlyozta, a baleset nem felvétel vagy verseny alatt történt.

A most elaltatott ló a forgatás helyszínéül szolgáló Santa Anita Parkban szenvedett balesetet. Miközben a lovász az istállóba vezette, az állat felágaskodott, majd elesett és beverte fejét. Olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy az állatorvos nem tudta megmenteni, ezért kellett elaltatni.

A sorozat első évadának forgatása alatt két lovat ért baleset: az állatok versenyjelenetek felvételekor buktak fel és szenvedtek súlyos csonttöréseket. A helyszínen lévő állatorvos azonnal megvizsgálta őket és elaltatásuk mellett döntött. Az HBO akkor védelmébe vette az állatokkal való bánásmódját és hangoztatta, hogy az AHA-val és a lóversenyzésben tevékenykedő szakemberekkel együttműködve foganatosított a lovak épségét garantálni hivatott óvintézkedéseket.

A PETA állatvédő szervezet a forgatás leállítását és új biztonsági protokoll kidolgozását követelte. Bejelentette, bizonyítékai vannak arra, hogy nem jó formában lévő, sérült lovakat használnak a forgatáson.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik