Pályán kívül

Botrány a Bundesligában: zsidóztak a Lautern drukkerei

Saját játékosukat, az izraeli Itay Shechtert alázták meg a Kaiserslautern labdarúgócsapatának szurkolói az együttes rossz szereplése miatt.

Szégyenbe esett a Kaiserslautern és a Bundesliga is – legalábbis a történelmi érzékenység miatt így értékelik német lapok és a klub illetékesei is a legújabb kínos incidenst a helyi labdarúgó-bajnokságban.

A Kaiserslautern a hétvégén, a többi közt Szalai Ádám góljának is köszönhetően, 4-0-ra kikapott a Mainztól a bajnokság aktuális fordulójában. A szebb napokat megélt Lautern az utolsó hat meccsén nem tudott győzni, négyszer ki is kapott.

Egy nappal a szombati vereséget követően szurkolók egy csoportja megjelent a Fritz Walter Stadionban, és a Kaiserslautern edzésén mocskolódni kezdett. Itay Shechtert, a csapat izraeli játékosára “Piszkos zsidó” rigmusokat “szórtak” az oldalvonal mellől.

A klub igazgatója, Stefan Kuntz a Bildnek elmondta, már felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, és minden segítséget meg is adnak számukra, hogy elfogják az említett drukkereket. Kurt Beck, a tartomány miniszterelnöke csak ennyit mondott az eset után: “szégyellem magam”.

“Hallottam, hogy valaki nekem kiabál a stadionban, de nem értettem, mit mondanak” – mondta Shechter, a Hapoel Tel-Aviv korábbi játékosa, aki 19 Bundesliga-találkozóján 3 gólt szerzett a Kaiserslautern színeiben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik