Pályán kívül

Az olimpián nem lesz fogadási csalás

Minden eddiginél szigorúbban ellenőrzik a fogadásokat a nyári olimpiai játékokon- tudatta a BBC.

2012 londoni olimpián lehetetlen lesz a fogadási csalás. Legalábbis minden megtesz ezért a Brit Olimpiai Szövetség. A csalók kiszűrésére speciális stábot állítottak fel, akik naponta értekeznek majd az eseményekről. Bármilyen gyanús tevékenységet tapasztalnak, azonnal lecsapnak.

„A fogadási csalók súlyos büntetésre számíthatnak”- mondta el Colin Moynihan a bizottság elnöke. „A pekingi olimpián sajnos nem álltak rendelkezésre efféle eszközök, sem apparátus, hogy kiszűrjék a csalásokat. Londonban azonban minden feltétel adott lesz a illegális cselekmények megakadályozására.”

A Brit Olimpiai Bizottság kezdeményezéséhez csatlakozott a rendőrség, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság(NOB) ,a Szerencsejátékokat felügyelő Bizottság és a kormány is.

A NOB elnöke, Jacques Rogge kihangsúlyozta, a fogadási csalások beláthatatlan és szörnyű következményekkel vannak a sport világára. Ez ellen pedig egyszer és mindenkorra fel kell lépni! Hugh Robertson brit sport miniszter megerősítette, hogy az illegális fogadás hosszú évek óta komoly problémát jelent, de ezúttal mindnet megtesznek az olimpiai játékok és az azt követő valamennyi sportesemény tisztaságáért.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik