Pályán kívül

Mourinho újabb botrányba keveredett

A Real Madrid edzőjét ezúttal el meleg jogvédő csoport vádolja azzal, hogy az egyik mérkőzés után gyalázta a homoszexuálisokat.

Jose Mourinhonak nem kell a szomszédba menni, ha egy kis balhéról van szó. A Real Madrid edzője számtalanszor keveredett botrányba heves vérmérséklete miatt. Hol egy kis szájkarate, de nyúlt már bele mutatóujjal az ellenfél csapatának másodedzőjének szemébe is. Mourinhonak most egy meleg jogi csoporttal gyűlt meg a baja, akik panaszt tettek ellene.

Az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség (EGLSF)azzal vádolja a Real Madrid menedzserét, hogy homofób kijelentéseket tett a Királyi Gárda legutóbbi CSZK Moszkva elleni Bajnokok Ligája meccse előtt. Mourinhonak nem tetszett néhány dolog, és bírókat a “maricones” jelzővel illette. Ez a kifejezés a melegeknél az egyik legnagyobb sértésnek számít, amiért Louise Englefield a EGLSF elnökhelyettese felszólította a FIFA-t, hogy tegye meg a szükséges lépéseket.Amit a leginkább nehezményeznek, hogy mindezt Mourinho egy olyan eseményen tette, ahol nincs helye a diszkriminációnak és a homofób megnyilvánulásoknak. A Real kapitánya és a FIFA egyelőre nem kommentálták az eseményeket.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik