Pályán kívül

Viszály George Best hagyatékán

Az egykori Manchester United legenda húga megakadályozta, hogy a focista volt felesége pénzzé tegye Best relikviáit.

George Best volt felesége úgy döntött, árverésre bocsátja férje hagyatékát, de ezt a futball legenda húga bírói végzéssel megakadályozta. Sajnos Best testvére nem tudott időben lépni, így néhány relikvia már kalapács alá került. A 41 darabból álló hagyatékban fellelhetőek díjak, érmek, fotók, mezek és This Is Your Life című könyv, ami különösen fontos a család számára.

A különleges tárgyak értékét csak találgatni lehet. Az eddig eladásra került 11 relikvia közel 18 ezer angol fonttért kelt el, ami csaknem 6,5 millió forint. Ám ez csupán a negyede az Aranylabdás focista ereklyéinek. A volt feleség természetesen nem hagyja annyiban a dolgot és ői is bírósághoz fordul a hagyaték ügyében.

Bestre minden idők egyik legjobb focistájaként tekint a sportvilág, bár magatartásával sok ellenséget szerzett magának. Már manchesteri időszaka alatt is kezelhetetlen volt, az éjszaki mulatozásai pedig gyakran botrányba fulladtak, melyekkel állandó témát adott a bulvársajtónak. Mérhetetlen alkoholfogyasztása megbosszulta önmagát. Best életét májátültetéssel mentették meg 2002-ben. A szervezete azonban addigra már annyira legyengült, hogy 2005 november 25-én tüdőgyulladásban elhunyt.

Best a májátültetése után sem hagyott fel alkoholizmusával, néhány nappal halála előtt, kérésére az egyik angol újságban megmutatták a haldokló fényképét „Ne halj meg úgy, mint én” címmel, ezzel próbálva hatni az alkoholizmusba sodródó fiatalokra.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik