Pályán kívül

Rio Ferdinand a Twitter bajnoka

A Manchester United klasszis védője mindent megoszt a közösségi oldalon, beleértve a „kollégákról” alkotott véleményét is.


Fotók: Twitter

Amióta Twitter a Twitter, Rio Ferdinand az egyik legaktívabb felhasználók közé tartozik. A Vörös Ördögök sztárja, ha csak teheti, csatlakozik a közösségi oldalhoz és minden fontosabb eseményt megoszt a rajongóival. Ezeket természetesen fotókkal is alátámasztja, így pontosan tudhatjuk, hogy milyen sérüléseket szenvedett, hol és mit vacsorázott, mikor járt a fogorvosnál, illetve mi a véleménye a fociról és a focistákról. Rionak ez utóbbiból már több összetűzése is volt „kollégákkal” és a FIFA-val is.

Ferdinand az április 27-i Bajnokok Ligája mérkőzés után élesen bírálta a Barcelona játékosait aki a Real Madrid ellen nem csak focit játszottak. Az eset röviden: Pedro és Arbeola ütközése után előbbi az arcához kapva összerogyott a pályán. Később a lassításban világosan látszott, hogy semmi sem történt. Ráadásul a Barcelona több játékosa is díjnyertes alakítást nyújtott aznap este. A mérkőzést végül a katalánok nyerték 2:0-ra. Manchester United sztárja így írt a meccsről.

„Ez a színészkedés elég kínos, ez egy vicc. Amikor majd Pedro visszanézi ezt, szerintetek felteszi magának a kérdést: „mit csinálok én a pályán?” Az ilyen esetek miatt röhögnek a rögbi játékosok a focistákon.”

Az egyik legnagyobb vihart kavart eset novemberben történt, amikor Sepp Blatter FIFA elnöke egy interjúban, azt mondta hogy a pályán történt incidenseket egy kézfogással el kell rendezni. Rio Ferdinand Twitter oldalán így kommentálta Blatter nyilatkozatát:
„Mondjátok, hogy rosszul olvastam Blatter szavait. Ha nem, akkor döbbenetes”-írta a Manchester United védője.”

Az üzengetés azzal folytatódott, hogy Ferdinánd közvetlenül a FIFA elnökének címezte sorait.
„A rasszizmusról tett nyilatkozatod már-már nevetséges. Azt mondod, hogy ha a szurkolók rasszista megjegyzéseket tesznek, de meccs után kezet rázunk, minden rendben lesz? Hülye voltam, amikor azt hittem a futball élen jár a rasszizmus elleni harcban.”

A bejegyzés valóságos lavinát indított el, melyhez számos labdarúgó csatlakozott. Blatter később a FIFA weboldalán magyarázta meg szavait, melyben kifejtette, hogy félreértették amit mondott.
„Nem jól értelmezték a szavaimat. Arra akartam rávilágítani, hogy a pályán mindig is lesznek nézeteltérések, ilyenkor a játékosok mondanak és tesznek olyan dolgokat, miket nem lenne szabad. De normális esetben a meccs végén elnézést kérnek egymástól, kezet fognak, s az ügy ezzel véget ér.”

Az ügyhöz hozzá tartozik, hogy Rio testvérét Antont egy másik klasszis focista John Terry, rasszista megjegyzésekkel illette, amiért az Angol Labdarúgó Szövetség megfosztotta a Chelsea játékosát a Nemzeti Tizenegy csapatkapitányi karszalagjától. Rio Ferdinand február elején szintén a Twitteren tudatta,  nem akar a válogatott csapatkapitánya lenni.

A napokban egy rádiós interjúban Sir Alex Ferguson kérdezték arról, mit szól hozzá, hogy Rio a Twitter rabja. A Manchester United legendás menedzsere megvédte „fiát”, és kijelentette, ez a mai generáció sajátja és nem lát benne semmi kivetnivalót.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik