Pályán kívül

Még mindig nincs életjel a magyar kenusról

Rakonczay Gáborral, az Atlanti-óceánt egyedül átkenuzó magyar sportolóval tizenkét napja nem sikerült kapcsolatot teremteni.

Hivatalosan február 6-a óta nem lehet tudni, hogy Rakonczay Gábor, aki a Fa Nándor és saját maga tervezett, épített Vitéz nevű kenujával múlt év decemberében vágott neki a világcsúcskisérletnek, él e még. A találgatások és a remény szerint a napok óta tartó 20-22 csomós (36-40 km/h) ÉK-i szélben vígan evez célja felé.

Valószínűsíthetően továbbra is csurom víz a kabin belseje és nem tud kiszáradni az elektromos rendszer, így a telefon sem, azaz csak és kizárólag ezért nem tud kapcsolatot létesíteni feleségével, vagy a keresésére indult szenegáli parti őrséggel.


“Ebben az időjárásban Gábor jól tud haladni, de mivel a kabint valószínűleg továbbra sem tudja kiszellőztetni, az elektronika helyrehozására még várni kell”
– mondta az Indexnek Rakonczay Viktória, Gábor felesége. A hajót tervező és építő, a földet háromszor körbehajózó Fa Nándor szerint sem lehet baj. Fa állítja, a kenu annyira biztonságos, hogy ha valami miatt teljes egészében elárasztaná a víz, akkor sem süllyedne el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik