Pályán kívül

Nem aggódik az eltűnt kenus felesége

Még mindig nem adott életjelet magáról Rakonczay Gábor, aki egyedül próbálja átszelni az Atlanti-óceánt kenujával.

Ahogyan arról írtunk, egy hete nyoma veszett Rakonczay Gábornak, aki nemrégiben indult útnak kenujával az Atlanti-óceán meghódítására (Gibraltárból Antiguára igyekszik, 80 nap alatt).

Korábban felesége, Viktória azt mondta, ha hétfőig nem kap jelet férjétől, elkezdik a keresést, ami azért lesz nehéz, mert a nyílt vízen csak teherhajókra számíthatnak. Az RTL Klub vasárnapi híradójának is azt nyilatkozta, a férjénél lévő műholdas telefon segítségével hétfőre információkat kaphatnak a kenusról.

Amerikai segítségben bízik a társ, mert onnan le tudják nyomozni a telefon utolsó bekapcsolási időpontját. “Sokkal nehezebben viselném a mostani helyzetet, ha nem egyedül eveztük volna át az Atlanti-óceánt” – mondta Rakonczay Viktória.

A kenus barátja, a Földet egyedül körbevitorlázó Méder Áron is bízik abban, hogy előkerül Rakonczay. Szerinte az, hogy a kenus nem jelzett a telefonjával, hogy bajban van, jó hír lehet, hiszen uralja a hajót, és be akarja fejezni a megkezdett utat.

Az RTL Híradójának anyagát ide kattintva megnézheted, a kenusról szóló anyag 6:35-nél kezdődik.

Rakonczay Gábor feleségével 2006-ban döntött úgy, hogy végzős egyetemistaként halasztanak egy évet tanulmányaikból, és megvalósítják gyermekkori álmukat: áteveznek az Atlanti-óceánon.

Több mint 50 napot töltöttek akkor szinte teljes magányban, mire kikötés nélkül, felváltva leevezték a Kanári-szigetek és a Karib-térségben fekvő Antigua partjai közötti 5200 kilométert.

Rakonczay most január 25-én hajózott ki Las Palmasból. “Gábor nagyon jó kedvvel vágott neki a kalandnak, de egy-két órával később erős magány tört rá, amivel nagyon nehezen küzd meg, de úrrá lesz rajta” – mesélte akkor felesége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik