Pályán kívül

Otthonában esett össze a bokszlegenda

Kórházba került a Parkinson-kóros olimpiai és világbajnok nehézsúlyú ökölvívó, akit sokan a világ legjobb bokszolójának tartanak.

Amerikai sajtóértesülések szerint még november 19-én szállították kórházba a legendás sportolót, miután phoenixi otthonában hirtelen elvesztette eszméletét, és összeesett.

A Muhammad Ali nevét viselő alapítvány pénteken elismerte, hogy kiszáradás miatt kórházban kezelték a sportolót.

“Jelenleg azonban már otthon tartózkodik és jól érzi magát” – közölte az alapítvány, amely sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a sajtóban “túlzott mértékű” nyilvánosságot kapott a kórházba szállításról szóló hír.

A 69 éves Ali Parkinson-kórban szenved. Kórházba szállítása előtt másfél héttel, november 7-én halt meg egykori nagy ellenfele, Joe Frazier, akivel a boksztörténelem három legendás összecsapását vívták.

1971-es, a New York-i Madison Square Gardenben rendezett, Frazier pontozásos győzelmével véget ért meccsük az “évszázad mérkőzése” címet kapta, harmadik, manilai küzdelmük (Frazier stábja bedobta a trülközőt a 15. menet előtt sérüléstől tartva) után Frazier örök haragot tartott Alival, amiért az a küzdelem során becsmérelte őt és családját.

Ali gyújtotta meg az 1996-os, atlantai ötkarikás játékokon az olimpiai lángot.

Muhammad Ali január 17-én lesz 70 éves. A kerek évfordulós ünnepségen január 19-én, szülővárosában, Louisville-ben részt vesz Ali is.

Muhammad Ali az 1996-os atlantai olimpia nyitóünnepségén:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik