Pályán kívül

Virítsd a lóvét, ha Drogba kell!

Az elefántcsontparti klasszis támadó, jövőre elhagyja a Chelsea-t, és nem titkolja, oda szerződik, ahol a legtöbb pénz kínálják neki.

Nyolc év után otthagyja a Chelsea-t a Didier Drogba. A klasszis támadó éveken át volt az angol élvonalbeli csapat sztárja, ám mostanság egyre többször a kispadon üldögélt. Ennek okai homályosak, és nem is szeretnék belemenni, hiszen mégiscsak egy feleség vagyok, még ha egy focistáé is.A férjem nem szereti Drogbát, de ez valószínűleg azért van, mert rengeteg kellemetlen percet okozott a Manchester United csapatának. Azt azonban ő is elismeri, hogy remek focista.

A véleményem persze megvan a pasasról. Kivételes labdarúgónak tartom, aki nyilván nem véletlenül kapott Angliában kétszer is aranycipőt. De egyszerűen kiráz a hideg amikor meglátom. Olyan „szadifejű”. Viszont kedves dolgok is eszembe jutnak róla. Például elképzelem, ahogy kisfiúként lefutotta az antilopokat a Szavannán.
Ellenben tisztelem benne, hogy soha nem felejtette el honnan jött, és a mai napig az elefántcsontparti válogatott oszlopos tagja, holott öt éves korában elhagyta a szülőföldjét, és Franciaországba költözött. Az is szimpatikus, hogy nyíltan kimondja, ő bizony oda szerződik, ahol a legtöbb pénzt kapja. A focisták többsége és általában az emberek, legyen szó bármilyen szakmáról, szemérmesen úgy tesznek, mintha a fizetés egy másodlagos dolog volna. Biztosan akadnak ilyen szerencsésk is, de ez oly’ ritka.

Drogba méltán úgy érezheti, ő már bizonyított, és megteheti, hogy kedvére válogasson. Sok focista betojna az örömtől, ha a Chelsea-hez kerülhetne, vagy a Milán akarná magának. Nem úgy Didier, aki mindezeket visszautasította. Azt olvastam, hogy az Anzsi Mahacskala is szemet vetett Drogbára. Ezt a hírt a focista ügynöke nem erősítette meg, de hozzátette, ha így történne, attól sem zárkóznának el, feltéve hogy dől a lé.
Egy biztos, Didier Drogba jövőre távozik a Chelsea-ből, és bízzunk benne, hogy ez nem jelenti a karrierje végét. „Szadifej” ide vagy oda, tényleg sajnálnám…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik