Pályán kívül

Nem tört meg a diósgyőri átok

Hazai pályán a Diósgyőr 29 éve nem tudott nyerni a Fradi ellen, és ez most sem változott. Eredmény: 11 000 néző, öt gól, némi bunyó, összetört üvegek és öt előállított szurkoló.

Az NB1 17. fordulójának rangadója igencsak fontos eseménynek számít a családunkban. A férjem már reggel Fradi-mezben ment a közértbe kenyérért, és ott az alkalmazott Fradi-mezben szolgálta ki a vevőket. Hozzáteszem, hogy kertvárosban lakunk, nem az Orczy-kert tövében. Úgy intéztük, hogy aznap senki se jöjjön hozzánk. Még a csöngőt is kiiktattuk, bár ezt fölöslegesnek éreztem, mert úgysem hallottuk volna a dolbi szörrándban dübörgő közvetítéstől.

A meccs előtti napokban a férjem kifejtette, hogy biztosan nyer a Fradi. Aztán bevallotta, igazából tartott tőle, hogy zakó lesz. Persze ezt egy fradista soha nem vallja be nyilvánosan, maximum a nejének.
Vasárnap este 6-tól megállt az élet a környéken. Biztosan tudom, hogy Fradi-drukkerek laknak az utcában, úgyhogy ebben semmi különleges nincs. Csak elmeséltem, mert jól hangzik.
A házimozin ezerrel beköszönt a mérkőzés. Még bele sem melegedtünk, a Diósgyőr máris belőtte az első gólt. Szögletből beadás, majd fejes. Az emberem tajtékzott, mert szerinte a Fradi védői szinte fel sem ugrottak a labdáért. Idézem: „Az újságpapírt ki sem lehetett volna húzni a lába alól, akkorát ugrott.” Hmmm.

Majd jött a Fradi válasza. Egy kiugratás, de a hazai védőhöz került a labda, hazaadás, kapus lyukat rúgott, és Somalia az üres kapuba pöccintett. Az utóbbi idők bundabotrányai minden bizonnyal bennünket is megfertőztek, mert a férjemmel egyszerre gondoltunk ugyanarra. Elnézést a feltételezésért, ami tényleg csak a másodperc töredékéig kúszott az agyunkba és olyan gyorsan tova is szállt, de hihetetlenül furcsa volt az a mozdulat, ezért éltünk a gyanúperrel. A lassításból azonban világosan látszott, hogy a labda szerencsétlenül pattant a kapus előtt, aki akkora lyukat rúgott, hogy a lábát a tízedik sorból szedték össze. Bocsi…
Szegény kapus kiakadt, a Fradi-kispad röhögött. A folytatásban a Diósgyőr Luque kb. huszonöt méterről a kapuba bombázta a labdát. (2:1) El kell ismerni, nagyon szép gól volt. Na de a kis gól is gól.

A második félidőben Pölöskey és Somalia legalább olyan remek góljainak örülhetett a Fradi. Így a végeredmény DVTK-FTC 2:3, és ezzel a Diósgyőr 29 éves átka tovább folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik