Pályán kívül

Jao Ming borban utazik

Minden idők legjobb kínai kosarasa, az idén visszavonult Jao Ming borászként tör babérokra.

A maga 229 centijével az NBA legmagasabb kosarasának számító, 31 éves sanghaji center krónikus sérülései miatt az elmúlt szezon végén bejelentette, hogy visszavonult.

Az egész NBA-karrierjét a Houston Rockets csapatánál töltő sztár – nyolc szezon az a karrier, mert a 2009-2010-es teljes egészében kimaradt az óriás fáradásos lábtörése miatt -, aki ez idő alatt 93 390 336 dollárt keresett, ami jelen árfolyam szerint testvérek között is 22 milliárd forint, nyugalomba vonulása után a borszakmában pályázik babérokra.

Jao Ming a világhíres Napa Valley, a Sacramentótól nem messze fekvő, varázslatos szépségű kaliforniai bortermő vidék nedűjével akar betörni a kínai, s egyidejűleg az amerikai piacra. A bormárka neve – minő véletlen – Jao Ming, vagy angolos írásmóddal Yao Ming, a 2009-es Napa Valley Cabernet Sauvignon palackja 289 amerikai dollárért kerül ki a kínai piacra.

Igaz, a palack másfél literes, de azért így sem olcsó, nehéz lenne összekeverni a Kocsis Irmával...

Jao 5000 palackkal dob piacra a Pazar italból, a 2009 Napa Valley Cabernet Sauvignonnak az Egyesült Államokban mindössze 170 dollár lesz az ára – azért ennyire olcsó, mert Kínában.

Jao egyébként a Shanghai Sharks kínai kosárcsapat tulajdonosa, s jelenleg a sanghaji közgazdasági egyetem nappali tagozatos hallgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik