Pályán kívül

Le kell ülnie a nyolc hónapot Pásztor Istvánnak

Jogerősen nyolc hónap, letöltendő fogházbüntetésre ítélte Pásztor Istvánt a Veszprém-megyei Bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt.

A volt válogatott kézilabdázót májusban a Veszprémi Városi Bíróság ítélte nyolc hónapra, az ügyész súlyosbításért, Pásztor István védője enyhítésért fellebbezett, ezért az ügy a megyei bíróságon folytatódott.

Dr. Kahler Frigyes büntető tanácsa a sportolót öt évre eltiltotta a vezetéstől, emellett 375 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Pásztor István 2010 szeptemberében több KRESZ-szabályt megsértve Veszprémben motorkerékpárjával egy gyalogátkelőhelyen elütött egy 80 éves férfit, aki meghalt.

A bíróság számos enyhítő körülményt figyelembe vett, a volt élsportoló őszinte beismerő vallomást tett, cselekedetét nagyon megbánta, közlekedési szabályszegést korábban nem követett el, családos, egy gyermek eltartásáról gondoskodik, magas állami kitüntetése van, megbecsült élsportoló, aki közösségteremtő személyiség.

A vádlott azonnal felkarolta az elgázolt ember egyedül maradt, ugyancsak 80 éves özvegyét, akinek 800 ezer forintot adott, és az idős hölgyet azóta is hetenként látogatja, igyekszik neki mindenben segíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik