Pályán kívül

Real kontra Valencia [Focistafeleség]

Miért van az, hogy egy-egy remek focimeccset mindig elrontanak az önjelölt színészek? Ejnye!

A spanyol bajnokságban a Real Madridnak szurkolunk. Ennek több oka is van. A férjem azért, mert szerinte rendkívül szép focit játszanak, szerethetőek a játékosok, és mert utálja a Barcelonát. Az én érvem nyomosabb és tömörebb: Christiano Ronaldo.
Azért persze mindig kapok, amikor Ronaldo valamelyik bulvár újság címlapján látható kilakkozott lábkörmökkel, vagy különböző nőkkel hetyegve, miegymás. Azt azonban a férjem is elismeri, hogy C. Ronaldo kiváló focista, és mostanság az arcoskodásból is visszavett.

A szombat esti meccsen a királyi gárda a Valecia otthonába látogatott, ahol izgalmas és szép gólokban gazdag mérkőzésen 3:2-re győzedelmeskedett. Az első félidő derekán Benzema gyönyörű góljának örülhettünk, ami a férjem szerint tanári volt. Majd jött Özil szöglete, melyet Ramos fejelt a kapuba. Ezután Soldado talált a Real kapujába. Kicsit izgulni kezdtem, hogy az kedvencem egy gólt sem lő, de ekkor jött egy kiugratás, egy hatalmas kapushiba, és Ronaldo berúgta a Real harmadik gólját. Itt már Mourinho sem bírta cérnával és örömében ráugrott az egyik cserejátékos hátára. Mi nagyon bírjuk őt. Balhék ide vagy oda, nagyon jó arc és kiváló edző. Nos! Soldado a 83 percben másodszorra is betalált és ezzel kialakult a 2:3-as végeredmény.

 

Fordulatos jó meccs volt, csak egy bajom van. Miért kell a spanyol fociban állandóan színészkedni? Én persze mindig beveszem, hogy megrúgták azt a szerencsétlent, és felszisszenek. A férjem ilyenkor elmagyarázza, hogy semmi nem volt, kvázi mit sajnálom ezt a ripacsot. És a lassításban valóban látszik, hogy semmi sem történt. Néha vicces, amikor jobbról kapják a „semmit” és a bal lábukat szorongatják. Aki ért a focihoz, annak nyilván bosszantó ez a sok hiszti, ami leginkább a spanyol focira jellemző. Érdemes megfigyelni, hogy ilyenkor mi történik. Ütközik a két játékos, amelyiknek hamarabb eszébe jut, földhöz vágja magát, majd a négy-öt csapattársa ráront a bíróra, hogy ítéljen már valamit. A férjem szerint ezzel akarják nyomás alatt tartani a szerencsétlent, aki előbb-utóbb be is adja a derekát.

Ügyesek és szépek a spanyol focisták, de mégis maradok a Premier Legaue-nél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik