Pályán kívül

Ráfagytak a futócipők, amputálták a lábait

A kenyai Marko Cheseto eltévedt Alaszkában, és két napig bolyongott az erős fagyban, bokától lefelé amputálni kellett a lábait.

Kapcsolódó cikkek

Marko Cheseto azután tűnt el, hogy iskolája, az alaszaki Anchorage Egyetem csapatával megynertek egy mezei futóversenyt Washington államban.

Cheseto eltévedt az alaszkai hóviharban, és két napig volt kitéve az ítéletidőnek, megfelelő ruházat nélkül.

Amikor rátaláltak, már kezdett kihűlni, cipői egyszerűen ráfagytak a lábára, nem is tudták róla azonnal levenni. Cheseto lábain és kezein súlyos fagyási sérülések voltak, alsó végtagjait bokától lefelé amputálni kellett.

Cheseto az Anchorage Egyetem honlapján köszönte meg megmentőinek és ápolóinak a segítséget.

“Még nem épültem fel sem testileg, sem lelkileg, de köszönöm, és igyekszem mehálálni az ittenieknek és Kenyának a nekem nyújtott segítséget. Elnézést kérek mindazoktól, akiknek problémát okoztam” – nyilatkozta Cheseto, aki korábban depresszióban szenvedett, mert honfi- és egyetemi társa, a szintén hosszútávfutó William Ritekwiang ferbruárban öngyilkos lett Kenyában.

Dr. Steve Cobb, az egyetem atlétikai csapatának főnöke támogatásukról biztosította a pórul járt diákot: “Markót évek óta támogatjuk, és ez így marad a jövőben is. Mindent megteszünk, hogy segítsünk neki átvészelni ezt a nehéz időszakot. Köszönem mindazoknak, akik segítettek, segítenek neki.”

Cheseto korábban több amerikai egyetemi bajnoki címet gyűjtött be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik