Pályán kívül

Tollaslabdáztatják az orosz katonákat

Tollaslabdázás is része lesz az orosz katonaéletnek, a tízezer ütő beszerzését és a Medvegyev, Putyin tollasbemutatót közröhej kísérte.

Legfelsőbb orosz körökben is támogatják az ötletet, Dmitrij Medvegyev elnök és Vlagyimir Putyin kormányfő is tollasütővel a kezében demonstrálta a sportág hasznát, rövid, de heves labdamenetet vívott a két politikus.

Az ellenzéki megnyilvánulásoktól jól felfogott óvatosságból tartózkodó oroszok teli szájjal nevetnek az idétlen tollaslabda-népszerűsítésen, főleg, amikor Oroszország első embere ilyeneket mond, hogy: “Azok, akik tollaslabdázásban jók, azok a döntéshozatalban is”, illetve: “Még az egyik legnagyobb orosz, az első ember a világűrben, Jurij Gagarin is szerette ezt a játékot”.

A pihentagyú orosz összeesküvésgyártók szerint az egész a Kreml hatalmi harcaiban résztvevők ármánykodása, hogy lejárassák Medvegyevet a videón gyanúsan a háttérben maradó Putyinnal szemben.

A védelmi minisztérium tudományosnak szánt magyarázattal még jobban lejáratta a tollaslabda-kiképzést.

“A tollaslabdázás hasonló izmokat mozgat meg, mint amilyenekre kézigránát elhajításakor, késdobáláskor van szükség” – mondta az Izvesztyija című orosz lapnak Alekszandr Scsepeljev ezredes. Hozzátette, hogy a labdafigyelés különösen hasznos a mesterlövészeknek.

“A tollaslabda mozgásának követése edzi a szemizmokat, erősíti a keringési rendszert és fejleszti a reakciósebességet” – mondta az ezredes.

Medvegyev Putyin tollaslabdaütközete:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik