Pályán kívül

Ibra tényleg meg akarta verni Guardiolát

Komoly visszhangja van Katalóniában a hamarosan megjelenő Ibrahimovic-könyvnek.

Ahogyan arról beszámoltunk, Zlatan Ibrahimovic november 15-éln kiadja önéletrajzi kötetét, melyben kemény kritikával illeti a Barcelonát, és az ottani mindennapokat. A Barca vezetőedzőjét, Pep Guardiolát például meg akarta verni.

Legalábbis ezt állítja Carles Vilarrubí, az FC Barcelona egyik alelnöke. Vilarrubí az RAC1 „El Mon” (A világ) című rádióműsorában arról beszélt, hogy Zlatan Ibrahimovic azzal fenyegetőzött, az újságírók szeme láttára fogja megverni Guardiolát, ha nem engedik el a Milanba.

„Ibra mindezt Sandro Rosell klubelnöknek mondta, ügynöke, Mino Raiola jelenlétében. Úgy fogalmazott, hogyha nem engedik el, akkor megvárja az első adandó alkalmat, amikor a sajtó előtt jelennek meg Guardiolával, s akkor mindenki szeme láttára megveri az edzőjét.”

És – Vilarrubí elmondása szerint – Raiola még bólogatott is. „Ez megteszi, ez képes rá…”

Az ügynek az az előzménye, hogy a november 15-én megjelenő „Zlatan Ibrahimovic vagyok” című, önéletrajzi ihletésű műben – amelyből az Aftonbladet című svéd lap részleteket közölt – Ibrahimovic roppant lesújtó véleménnyel van edzőjéről, de általában a klubnál uralkodó légkörről is.

Ibra arról is ír a könyvben, hogy a Nou Campban minden Lionel Messi körül forgott, és hogy Pep Guardiola „Messi se..ét nyalta”. Ibra szerint most David Villa tölti be az ő szerepét, és Villa lesz a következő „áldozat”, mert Messi őrá pikkel.
Mintegy ezekre a kijelentésekre reagálva Messi így nyilvánult meg az El Mundo Deportivóban:

„Ezen mindketten meglepődtünk, David és jómagam is, mert kiváló a viszonyunk. Sőt, általában remek a hangulat az öltözőben, ez a sikereink legfőbb összetevője” – mondta az argentin.

Messi kitért az Ibrahimovichoz fűződő kapcsolatára is.

„Nincs nekünk semmi bajunk egymással, jól megvoltunk, amikor Zlatan a Barça labdarúgója volt. De az egész csapatról ugyanezt mondhatom, mindenkinek remek volt a viszonya Ibrával. Ha a místerrel problémája volt, akkor az kettejük ügye, mi ebből semmit sem érzékeltünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik