Pályán kívül

Meghalt Puskás Ferenc lánya

Hosszan tartó súlyos betegség után Valenciában elhunyt Aniko Puskas Hunyadvari, a legendás labdarúgó, Puskás Ferenc lánya.

A hírt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapja közölte szerda este.

Puskás Anikó 1952-ben született Budapesten, négyéves korában, az 1956-os forradalom leverése után, 1956 decemberében édesanyjával illegálisan hagyta el Magyarországot, hogy csatlakozzanak a Budapesti Honvéd csapatkapitányaként a klubjával Nyugat-Európában túrázó édesapához – idézi fel a család életét a felcsúti akadémia weboldala.

Spanyolországban telepedtek le, ahol Puskás Anikó 1973-ban ment férjhez Jesus Damborena baszk mérnökhöz, akivel San Sebastianban éltek, két lányuk, Elisabeth és Reka, és három unokájuk – Maite, Ane és Sara – született. Puskás Anikó az elmúlt években a dél-spanyolországi üdülőhelyen, Benidormban élt, ahol férjével régiségüzletet vezetett.

2009 tavaszán ellátogatott a Puskás Akadémiára is, ahol díszvendége volt a Puskás-Suzuki Kupának. Jól beszélt magyarul, betegsége előtt tervezte, hogy újra felveszi a magyar állampolgárságot, amelytől egykor megfosztották a törvények.

Az akadémia honlapja megemlíti, hogy Puskás Anikó egész életében kerülte a nyilvánosságot, szerény polgári életet élt. Életének 60. évében hunyt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik