Pályán kívül

Csapó Dudit is belekeverték a BKV-botrányba

Az olimpiai bajnok vízilabdázót lapértesülés szerint bűnsegédként elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Csapó Gábor nagyjából négy évvel ezelőtt kötött megállapodást Antal Attilával, a BKV akkori vezetőjével, amely alapján a közlekedési társaság 2,8 millió forintot fizetett azért, hogy a céget a Csapó Bt. által bérelt, az olimpiai bajnok vízilabdaiskolájának is helyet adó uszodában egy éven keresztül (2007 decemberétől 2008 decemberéig) molinón népszerűsítsék – tájékoztat a Sport Géza internetes lap.

A Hagyó-ügyben folytatott bírósági eljárás alapjául szolgáló, a Központi Nyomozó Főügyészség által összeállított vádiratnak ez a szerződés is része, a lap szerint Csapót pedig októberben bűnsegédként jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg.

A vád alapja az ügyészség szerint az, hogy az olimpiai bajnok vízilabdázónak tudnia kellett volna, a BKV-nak nincs szüksége a reklámfelületre az uszodában. Futó Barnabás, a volt pólós ügyvédje szerint ők teljesítették a szerződésben foglaltakat, és nem számít különösnek, hogy Csapót reklámszereplőként használják.

Az ügyészség hatvan napon belül emelhet vádat, ebben az esetben Csapó a bíróság előtt felelhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik