Pályán kívül

Fogadási botrányba keveredett Rooney édesapja

Egy fogadási csalással kapcsolatos nyomozás részeként letartóztatták a Manchester United csatárának édesapját. Később kiengedték.

A rendőrségi vizsgálat szerint idősebb Wayne Rooney a december 14-én lejátszott Motherwell-Hearts skót bajnokin történt bundázással hozható kapcsolatba.

Az ügyben összesen nyolc embert vettek őrizetbe, köztük Steve Jenningset, a Motherwell középpályását. Rooney édesapja mellett a csatár nagybátya is érintett az ügyben, és ő is a letartóztatottak között van. Csütörtök délutáén aztán óvadék ellenélben szabadon engedték a csatár édesapját.

Információk szerint a csalók arra fogadtak, hogy lesz kiállítás a mérkőzésen, ezt pedig éppen Jennings “hozta össze”, nyolc perccel a lefújás előtt.

A liverpooli házában elfogott játékos a kiállítást szinte kiprovokálta, hiszen a jelentések szerint többször is trágár szavakkal illette a Stevie O’Reilly játékvezetőt.

Mindeközben a játékos csapata, a Motherwell is elismerte a letartóztatás tényét, és kész mindenben együttműködni a hatóságokkal, illetve Skót Labdarúgó Szövetséggel.

Wayne Rooney jelenleg éppen Montenegróban készül a válogatottal a pénteki Európa-bajnoki selejtezőre, és Fabio Capello szövetségi kapitány szerint nem zavarták meg a történtek.

“Azt mondta, teljesen jól érzi magát, nincs gond. Ahogy fogalmazott, ez egy magánjellegű probléma, amely szerinte rövid időn belül megoldódik majd” – mondta az olasz szakember, hozzátéve, hogy a játékos a kezdőcsapatban kap majd helyet a podgoricai meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik