Pályán kívül

A San José Magyars az Árpád Kupa győztese

A San José Magyars nyerte az idei Árpád Kupát Las Vegasban, miután 2-0-ra legyőzte az Action Vegas Hungarians csapatát a döntőben.

Az idén tizenhatodik alkalommal, harmincnégy fokos hőségben megrendezett kupa elhódításáért az Egyesült Államokban és Kanadában élő, magyar származású labdarúgók küzdenek meg évről-évre.

A döntőbe jutottakon kívül, még hat csapat szállt versenybe a végső győzelemért: a kanadai Edmonton magyar csapata, a Silicon Valley Hungarians, a Los Angeles Hungarians, a dél-kaliforniai Orange megye magyar együttese, a Las Vegas-i “vegyes” nemzetiségű Partick Thistle Vega, valamint Magyarországról a Videoton BKE-Szegletkő. – tájékoztatta az MTI-t a Los Angeles-i magyar főkonzulátus vasárnap.

Kantó Mihály, az Árpád Kupa szervezőbizottságának elnöke kiemelte, hogy a sorozat a hagyományőrző programok közé került. A jövőben a szervezők még több amerikai és kanadai magyar csapatot szeretnének látni a tornán, hiszen a rendezvény fontos szerepet tölt be a helyi magyar közösségek összetartásában és a magyar gyökerek iránti kötődés fenntartásában.

Eredmény – Árpád Kupa, döntő
San José Magyars – Action Vegas Hungarians 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik