Pályán kívül

Átverte a hatóságokat az ausztrál úszóolimpikon

Kendrick Monk ausztrál úszó beismerte, hogy nem gázoltákel el, hanem gördeszkájával esett akkorát, hogy két helyen is eltörött a könyöke.

Az alaposan kiszínezett gázolásos verzióval a sportoló állt elő balesete napján, miszerint amikor Brisbane-ben bringázott, elütötték, majd az autóstársaság nevetve otthagyta őt.

Három nap múlva azonban megváltoztatta vallomását, és elmondta, hogy igazából hatalmasat esett egy gördeszkával.

Kendrick Monk őszinteségi rohamát nagyban elősegítette, egy előkerült egy tanú, aki látta, hogy Monk összetöri magát egy gördeszkával.

“Mindenképpen elmondtam volna az igazságot” – állította könnyek között a hatalmas termetű úszó, aki azzal indokolta tettét, hogy félt, hogy olimpiai indulásába kerülhet, ha kiderül felelőtlen viselkedése.

Lehet, hogy a 23 éves Monk éppen hazugsága miatt nem kerül be az ötkarikás csapatba. “Más füllenteni a családnak, mint 24 millió embert palira venni” – mondta Monk edzője, Michael Bohl.

A 4×200-as ausztrál gyorsváltóval nemzetközössségi bajnok úszó ügyében hazája szövetsége egyelőre alaposan tájékozódik, mielőtt dönt arról, hogy Monk indulhat-e az olimpiai válogatóversenyen jövő márciusban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik