Pályán kívül

Százmilliós sportautót zúzott le Mr. Bean

Súlyos balesetet élt túl könnyebb sérülésekkel Rowan Atkinson, aki már másodszor törte össze kétmillió fontos csodaautóját.

Az angol humorista csütörtök este szenvedett baleset Anglia északkeleti részén, miután elvesztette az irányítást autója, egy McLaren F1 felett – közölte a Daily Mirror. A brit lap információi szerint a színész többször is megpördül, majd egy fának és egy villanyoszlopnak csapódott a ritka sportautóval, amely az árokban állt meg, és kigyulladt.

Atkinson egy arra járó autós járművében várta meg a mentőket, akik Peterborough város kórházába szállították. A színész könnyebb vállsérüléssel megúszta a balesetet.

Egy szemtanú elmondása szerint a Mr. Bean szerepében világhírűvé vált humorista „örülhet, hogy életben maradt, az autó állapotát nézve” – írta a Mirror. A lángra kapott sportautót a kiérkező tűzoltók eloltották, majd a McLaren szakértői vontatták el.

A lap azt nem közölte, hogy az autóban pontosan mekkora kár keletkezett. A több mint 350 kilométer per órás sebességre képes sportautót már másodszor törte meg az autórajongó humorista: 1999-ben az orrát zúzta össze csodagépének, amikor beleszállt egy előtte lévő autóba.

A McLaren F1 a valaha gyártott egyik legjobb – sokak szerint a legjobb – sportautónak számít. A Mirror cikke szerint a kilencvenes években gyártott modellből mindössze 65 darab létezik, és ára mára már nagyjából kétmillió fontra (628 millió forint) emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik