Pályán kívül

Őrizetbe veszik az Újpest FC tulajdonosát

Tolnai Sándort 2 milliárdos csalás gyanújával előállította a rendőrség, az Újpest FC tulajdonosa nem ismeri el felelősségét.

Különösen jelentős kárt okozó csalás gyanújával kedd reggel előállította a rendőrség Tolnai Sándort, az Újpest FC tulajdonosát és két társát. A Pest Megyei Ügyészség szóvivője, Kállai Gábor kérdésünkre megerősítette az információt. Elmondta, hogy a különösen jelentős kár jogi fogalom 200 millió forint feletti értéket takar.

Erre a károkozásra viszonylag bonyolult gazdasági ügymenet kapcsán került sor. T. Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet, és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint 2 milliárd 284 millió 126 ezer 673 forint, melyet az ügyészség már zárolt is, de ez nem érinti Tolnai egyéb tulajdonait, így az Újpest FC-t sem – mondta Kállai Gábor.

Tolnai Sándor két társának kihallgatása már korábban befejeződött, azt követően mindkettőjüket őrizetbe vették. A szóvivő kérdésünkre megerősítette, az előállítás és az őrizetbe vételek nem az Újpest FC gazdasági ügymenetével kapcsolatosak.

Az Újpest tulajdonosa részletes vallomást tett, de nem ismerte be a bűncselekmények elkövetését. A hatóság Tolnai Sándor őrizetbe vételét fogja elrendelni, és az ügyészség kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezését is.

Az utóbbi hetekben jelentős változások történtek az Újpest FC-nél. A tulajdonos előbb Bartha Csaba személyében új ügyvezetőt nevezett ki a klub élére, aki első intézkedési között menesztette Kovács Zoltán sportogazgatót. Nem sokkal később mindenki nagy meglepetésére egy igazi nagyágyú, a holland sztáredző Leo Beenhakker vette át az úpesti ikon helyét. Az Újpest FC amúgy is nagy bajban van, hiszen a bajnokságot három vereséggel kezdték, ráadásul még gólt sem lőttek ebben a szezonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik