Pályán kívül

Súlyos testi sértéssel vádolják Sutilt

Feljelenti Adrian Sutilt, a Force India pilótáját a csapat egyik tulajdonosa. Egy partin kerültek összetűzésbe.

Adrian Sutil és a Force India csapatot birtokló egyik cég, a Genii Capital tulajdonosa, Eric Lux a Kínai Nagydíj utáni összejövetelen került konfliktusba egymással.

Hogy pontosan mi történt, nem tudni, mindenesetre Lux ügyvédje, Dr. Marc Henzelin hétfőn közölte a nyilvánossággal, hogy ügyfelel feljelentést kezdeményez.

Sutilnak a fizikai erőszak és a súlyos testi sértés vádjával kell szembenéznie, hiszen komolyan megsebesítette Lux nyakát, aki a Török Nagydíjon ezzel a sebbel jelent meg. A német pilóta, aki mellesleg kiválóan zongorázik és egyáltalán nem erőszakos jellemként ismerjük, a múlt héten már kiadott egy nyilatkozatot, amelyben azt írta: “véletlenül megsebesített egy vendéget”.

“Elnézést kértem az incidens miatt, amely kizárólag magánügy, semmi köze a Forma-1-hez és pályafutásomhoz. Nem kívánok többet mondani ezzel kapcsolatban” – szólt a közlemény.

Amint nyilvántartásba veszik a feljelentést, arról tájékoztatják majd a Force Indiát és a Nemzetközi Automobil Szövetséget is, amely valószínűleg nem foglalkozik majd érdemben az üggyel, hisz valóban magáneseményen történt az incidens.

Adrian Sutil eddig két pontot szerzett a világbajnokság eddigi futamain.

AJÁNLOTT LINK:

A Renault vezetője feljelenti Sutilt (guardian.co.uk)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik