Pályán kívül

Sérült katonák indultak az Északi-sarkra

Rendhagyó, sportteljesítménynek sem utolsó expedícióra indultak brit katonák, akiket Harry herceg is támogat.

A március 29-én indult túra célja az emberek figyelmének felhívása arra, hogy a sérült katonák is tudnak szinte teljes értékű életet élni, sőt akaraterejükkel még az egészséges társaikat is felülmúlják.

A Séta a Sebesültekkel (Walking with the Wounded) expedíció keretében összesen négy volt brit katona próbál eljutni az Északi-sarkra. Egyiküknek, a 29 éves Martin Hewitt kapitánynak lebénult a teljes jobb karja, a 28 éves Guy Disney kapitány térdtől lefelé elvesztette az egyik lábát, így ő műlábbal indul útnak, Jaco Van Gass közlegénynek könyöktől lefelé szakította le a bal karját egy rakétatalálat, Steve Young őrmester pedig gerinccsigolya-törést szenvedett.

A kezdeményezés bemutatkozó kisfilmje:

Ha sikerül az utat teljesíteni, a résztvevők világrekordot állítanak fel. Az expedíció fővédnöke, Harry herceg szintén részt vesz a gyalogtúra első napjain. A herceg Észak-Norvégiában csatlakozott a csapathoz, ahol háromnapos felkészülést tartottak. Ezt követően indult maga az expedíció, jóval a sarkkörön túl.

Harry április 5-én, ötnapi utat követően hagyja majd el a jeget, hogy visszatérjen az Egyesült Királyságba és folytassa katonai kiképzését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik